Chuchvara sho'rva



Yog'liroq mol yoki qo'y go'shtidan suyaklarini ajratib kaynatib qo'ying. Lahimidan qiyma qilasiz, bunga mayin tug'ralgan piyoz solib va tuz sepib mijiysiz. Qattiqroq hamir qorib, zuvala qilib, sochiqqa o'rab 10 - 12 minut tindirib olganingizdan so'ng, avval jo'va keyin o'qlov yordamida qalin - yupqaligini 1 - 2 mm qilib yoyasiz. Yoymadan xajmi 4x4 sm li jildlar kesasiz - da, har bir jildga bir choy qoshig'ida qiyma solib chuchvaralar tugaysiz. Qozondagi suyaklarni olib, mayin tug'ralgan piyoz, katta - katta kubik qilib tug'ralgan kartoshka va pomidor solib qaynatasiz, bunga chuchvaralarni solib pishirasiz. Chuchvara sho'rvaning yuzida qalqigach yana 3 - 4 minut qaynatib, so'ng kosalarga taqsimlaysiz - da, yuziga chopilgan kashnich va murch sepib, mehmon dasturxoniga qo'yasiz. 
Masalliq: sho'rvasi uchun go'shtdan ajratilgan suyaklar, 2 bosh piyoz, 2 dona kartoshka, 2 - 3 ta pomidor, ta`bga ko'ra tuz; xamiri uchun 300 gr oq un, 1 dona tuxum, 0,3 stakan iliq suv, 1 choy qoshig'ida tuz; qiymasi uchun 300 gr lahim go'sht, 3 - 4 bosh piyoz, 1 choy qoshig'ida tuz, yarim choy qoshig'ida murch olinadi.

Комментарии

Отправить комментарий