Mol va qo'y oyoqlarining tuyoqlarini olib, junini kuydirib, pichoq bilan
qirib tozalaysiz yoki tayyor tozalanganini xarid qilib, yaxshilab issiq suvda
yuvib yuborganingizdan so'ng sovuq suvli idishga solib 5 6 soat davomida sust
olovda kaynatasiz, suvi bug'lanib ketsa, qaynoq suv qo'shib turasiz. Bunga
butun sabzi, piyoz, sarimsoq, lavr yaprog'i, petrushka ildizidan solib
qaynatsangiz ham tez pishadi, ham ta`mi yaxshilanadi. Hil - hil pishib, eti
suyaklaridan ajralib ketadi. Suyaklarini olib tashlab, liq-liq bo'lgan et va
paylarini mayda to'g'raysiz yoki qiymalagichdan o'tkazasiz va tuzini
rostlaysiz. Liq - liqni maxsus idishlarga yoki chuqur likoplarga taqsimlab
chiqasiz. Sho'rvasini suzgichdan o'tkazib, buni ham likoplarga taqsimlaysiz.
Anor donalari, pishgan sabzi va tuxum parraklari bilan bezatib, salqin joyda
sovugandan so'ng muzlatgichga 3 - 4 soat qo'ysangiz, qotadi. Mehmon
dasturxoniga tortishda likopning yuzida to'rtburchak, uchburchak yoki romb
shakllardagi bo'laklarga kesasiz. Yonboshiga sarimsoq parraklaridan garnir
qilib berasiz.
Masalliq: 2 dona mol oyog'i yoki 6 - 8 dona qo'y paychoqlari, 1
- 2 bosh piyoz, 1 bosh sarimsoq, 1 - 2 dona sabzi, 1 - 2 dona petrushka ildizi,
2 dona lavr yaprog'i, ta`bga ko'ra tuz olinadi.
Комментарии
Отправить комментарий