Dimlama uchun qo'y go'shti
bo'lishi kerak, ba'zan yoshroq mol go'shtidan tayyorlanadi. Go'shtni son va
qovurg'a qismlaridan olib kabobga mo'ljallab to'g'taysiz, quvurg'alarni
kalta-kalta - bosh barmoq uzunligida choping, tuz, zira va kachnich urug'I sepib
aralashtirib qo'ying. Dumba va charvi yog'idan olib qalinligini - 2 sm,
kengligi ( eni va bo'yi) ni gugurt qutisi uzunligidek va undan kattaroq qilib
kesing. Piyozni odatdadek halqa-halqa qilib to'g'raysiz. Qozonni qizdirib
tubiga haligi yapaloq qilib kesilgan yog'ni bitta-bittalab solsangiz jiz etib
yopishib qola qoladi. Buning ustiga piyozni solasiz. Piyozning ustiga
ziralangan go'shtni qavatlab solib , bir piyola suv sevalaysiz-da, bug' chiqib
ketmaydigan qilib qopqog'ini yopasiz. Tog'oracha yoki lagan yopib, atrofiga
sochiq qistirsangiz ham bo'ladi. Olovni sust berib 45-50 minut davomida
dimlaysiz, sira ochmaysiz. Tayyor taomni laganga yoki alohida likopchalarga
solib yuziga qirqilgan oshko'klardan sepib dasturxonga keltirasiz. Alohida
idishda yangi sabzavotlar (bodring, pomidor, turp yoki rediskadan) beriladi.
Masalliq: 1 kg go'sht, 250 gr yog', 4 - 5 bosh piyoz, 1 choy qoshig'ida zira, 1
choy qoshig'ida kashnich urug'i, tuz ta'bga ko'ra olinadi. Yuziga sepish uchun
1 - 2 bog' ko'k piyoz, kashnich yoki ukropdan biri kerak bo'ladi.
Комментарии
Отправить комментарий