Uy nonining to'q tutarligini
orttirish va lazzatini yaxshilashga qaratilgan bu non unitilib bormoqda.
Sababi, hamma vaqt ham har bir xonadonda jizzaning bo'lavermasligidir.
Jizzaning kuyganlarini terib tashlab, (saralab) shunday dona donaligicha
xamirga qo'shiladi. Xamirturush bilan tuzni iliq suvda eritib, un va suvni
qisim - qisimlab qo'shib qattiq - yumshoqligi o'rtacha bo'lgan xamir qorasiz va
oshirish maqsadida o'rab, issiqroq joyga olib qo'yasiz. Ko'pchigan xamirni
tog'oraning o'zida mushtlab, so'ngra taxta ustiga olib, qo'l bilan qalinligini
1,5 - 2 sm qilib yoyasiz. Yoymaning yuziga tekis qilib jizzani soling va
xamirning bir chekkasidan rulet qilib o'rang. O'ralgan xamirga jizza yaxshi
aralashishi uchun ruletning ikki chekkasidan kaftlar bilan eshasiz, bunda o'ng
kaft orqaga, so'l kaft esa oldga bir necha bor harakat qildiriladi. Ana shundan
so'ng 150- 200 gr keladigan zuvalalarga bo'lib chiqasiz. Shar shaklida
dumalatilgan zuvalalarni o'ng qo'lning mushti bilan, so'ng har ikkala qo'lning
kafti va barmoqlari bilan ezib doira shaklidagi non yasaysiz. Nonning chetlari
2 - 3 sm, o'rtasi esa 1 sm qalinlikda bo'lsin. Har bir nonning o'rtasida
chakich urib, tandirga yopib to singiguncha pishirasiz. Dasturxonga tortishdan
oldin bir oz tobini chiqarib, mustaqil taom sifatida choy bilan keltirib
qo'yasiz.
Masalliq: 1 kg un, 50 gr xamirturush, 2 stakan suv, 300 gr jizza, 2 choy qoshig'ida tuz olinadi.
Masalliq: 1 kg un, 50 gr xamirturush, 2 stakan suv, 300 gr jizza, 2 choy qoshig'ida tuz olinadi.
Комментарии
Отправить комментарий