Tandir varaqi somsa
Oddiy xamir tayyorlaysiz, o'rab 10 -
12 minut tindirib olgach o'qlov yordamida (1 - 2 mm) qilib yoyasiz. Yoymaning
yuziga eritilgan mol yog'i surkasangiz, u darhol to'nglaydi. Ana shunday yoymani
rulon qilib o'raysiz, yog' tomoni ichida qoladi. Rulondan eni 5 sm keladigan zuvalachalar kesasiz. Har bir zuvalachani barmoq bilan tekislab, juva
yordamida 2 - 3 mm keladigan qilib yoysangiz, qatlama jild hosil
bo'ladi. Jildlar o'rtasiga 1 osh qoshig'ida qiyma solib xoh yumaloq, xoh uchburchak,
xoh to'rtburchak, xoh kvadrat shaklida bo'lgan somsalar tugasiz. Aylana shaklidagi yoyma
ana shu xil shaklida somsa tugish uchun eng qulay hisoblanadi. Somsalarni
tandirga yopib yoki patnisi yog'langan duxovkaga qo'yib pishirasiz. Dasturxonga
likopchalarda tortiladi. Ushbu somsani issig'ida ham, soviganda ham emas,
ilig'ida iste'mol etish lazzatli bo'ladi.
Masalliq: xamiri uchun 500 gr oq un,
1 stakan suv, 1 choy qoshig'ida tuz, 50 gr mol yog'I (yoymaga surtish uchun);
qiymasi uchun 400 gr go'sht, 50 gr dumba (charvi) yog', 300 gr piyoz, 1 choy
qoshig'ida tuz va murch kerak bo'ladi.
Комментарии
Отправить комментарий